Houtpellets

Houtpellets zijn gestandaardiseerde cilindervormige pellets (houtkorrels), van natuurlijk hout, geproduceerd uit gedroogd zaagsel of houtkrullen, in een diameter van 6 mm en meestal tot 45 mm lang. Houtpellets zijn zonder toevoegingen van chemische bindmiddelen geperst. Ze branden dus milieuvriendelijk en lage emissies.

De calorische waarde van houtpellets is ongeveer 5 kWh/kg, dat wil zeggen dat 2 kg pellets ongeveer evenveel geeft als 1 liter stookolie en 1 m³ aardgas is. Door hun compactheid en hoge energiedichtheid van 650 kg / m³ hebben houtpellets weinig opslagruimte nodig.

Houtpellets zijn leverbaar in bulk, zakken; 10 kg, 14 kg, 15 kg, 20 kg of in Big- Bags. De pellets waar wij achterstaan zijn volgens de Europese kwaliteitsnorm en /of DINplus gecertificeerd (voldoet aan de Europese norm EN 14961-2, klasse A1) en de Stiftung Warentest GUT met het testresultaat (1,9) uitstekend. De houtkorrels kunnen met zijn uitstekende eigenschappen ideaal gebruikt worden in pelletkachels of andere pellet- verwarmingssystemen. De geproduceerd as, door de verbranding, kan eenvoudig worden weggegooid bij het huishoudelijk afval of in de tuin.

Houtpellets zijn milieuvriendelijk, zuinig en comfortabel.